Dünyanın 7 Harikası’ndan Biri: Gize Piramitleri Neden Gizemli?

2019-02-06

Dünyanın 7 Harikası’ndan Biri: Gize Piramitleri Neden Gizemli?

Günümüzden yaklaşık 4500 yıl önce inşa edilen ve adına pek çok kitap yazılan, film çekilen, belgesellere konu olan Gize Piramitleri’nden sadece Büyük Piramit’in 20 yıldan fazla bir sürede inşa edildiği düşünülüyor. Adını Mısır’ın başkenti Kahire’nin semti Gize’den alan piramitler, Giza Piramitleri olarak da biliniyor. Peki, “Mısır Piramitleri” olarak da adlandırılan bu yapılar neden görkeminden ve çekiciliğinden hiçbir şey kaybetmiyor? Neden Gize Piramitleri sırları hâlâ çözülebilmiş değil? Haydi, Mısır’daki bu büyüleyici eserlere bir göz atalım.

Gize Piramitleri Hakkında Bilgi
Anıt mezar olarak inşa edilen Gize Piramitleri, 3 yapının birleşmesiyle oluşuyor. Gize Piramitleri’nin isimleri ise Keops Piramidi, Kefren Piramidi ve Mikerinos Piramidi. “Büyük Piramit” olarak adlandırılan Keops, Dünyanın 7 Harikası Listesi’nde yer alan ve antik dönemden günümüze kalmış tek eser. Ayrıca bu özel eser, Dünyanın Yeni 7 Harikası’nda da onur üyesi. Ayrıca piramitleri korumak için yapıldığı düşünülen Büyük Gize Sfenksi de dünyanın en büyük tek taş heykeli olmasıyla ünlü.

Gize Piramitleri Nasıl Yapıldı?
İşte bu özel yapılarla ilgili en merak edilen soru bu! Piramitleri oluşturan taş blokların tonlarca kilo ağırlığında olduğu (Keops-Kral Odası’ndaki taşlar 25 ila 85 ton arasında değişmekte) ve Keops Piramidi’nin 146.478 metre yüksekliğinde inşa edildiği düşünülünce taşların sadece insan gücüyle nasıl taşındığı ve yerleştirildiği konusunda akıllarda soru işareti oluşturuyor. Bugünün şartlarında bile inşa edilmesi hiç kolay olmayan bu yapıların yaklaşık 4500 yıl önce inşa edilmiş olması ve nasıl yapıldığı hakkında net bir bilginin olmaması, bu piramitleri gizemli kılıyor.

Şaşırtıcı Gize Piramitleri Detayları
● Blokların taşınmasını sağlayan rampaları, piramitlerin çevresinden kaldırmak bile birkaç yıl sürmüş olabilir.
● Piramitler matematik, astronomi ve coğrafya gibi pek çok bilimin harmanlanmasıyla inşa edilmiş yapılar. Piramitler kimin adına yapılmışsa onun sadece tahta çıktığı ve doğduğu günlerde piramitlerin içerisine güneş girmesi de bunu kanıtlıyor.
● Taşları dizerken kullanılan eğim derecesi binde bir oranında bile kaysaydı taşlar zirvede kusursuz bir şekilde birleşemezdi. Bu durum, inşa sırasında düşündüğümüzden daha çok hassasiyet gösterildiğini bize kanıtlıyor.
● Piramitler güneş saati işlevi görmekteydiler.
● Piramitlerin içinde elektromanyetik dalga yoğunluğu daha fazla. Araştırmalara göre piramitlerin içerisinde güneş enerjisinden daha fazla yararlanılabilir, hatta telefonlarınız bile daha iyi çekebilir.
● Uzaydan çekilen kızılötesi fotoğraflar, daha çok gizemin keşfedilmesi gerektiğini söylüyor! Bu fotoğraflara göre aynı bölgede, kumların altında 17 piramit ve antik şehir de var.

Bilgi Formu

İster satış ofislerimizde yüz yüze, ister dijital satış ofisimizde online olarak projelerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurup bize dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.