Evinizi Mikroplardan Nasıl Arındırırsınız?

2017-06-02

Evinizi Mikroplardan Nasıl Arındırırsınız?

Temiz evin verdiği huzur bir başka, çünkü hem evimizin davetsiz ve görünmez misafirleri olan bakterileri yok ettiğimizi düşünüyoruz hem de düzenli bir ortam daha mutlu olmamızı sağlıyor. Temizlik sonrası evin düzenli olmasına söyleyecek sözümüz yok ama acaba mikroplar gerçekten yok oluyor mu? Bu soruya cevap verebilmek için öncelikle ulaşılması zor yerleri temizlediğinize emin olmalısınız, fakat bu alanları temizlemek de mikroplara karşı açtığınız savaşı kazandığınız anlamına gelmiyor. Charles River’ın yaptığı araştırmaya göre evimizde 340 farklı bakteri türü bulunuyor. Peki, bu mikroplar nerede bulunur ve hastalığa neden olmamaları için mikroplar nasıl ölür? Evimizin farklı alanlarında yaşayan mikropları yok etmek için neler yapılabilir?

Mutfaktaki Eşyalara Dikkat

me

Siz ne kadar temizleseniz de mutfağınızın bazı bölümlerinde ve kullandığınız bazı malzemelerde hala bakteriler var. Yemek bezleri, bulaşık süngerleri, mutfak tezgahı, buzdolabı ve kesme tahtası, evdeki bakteriler için yaşam alanları konumunda. Mikropların mutfaktaki yaşam alanlarını ortadan kaldırmak için öncelikle aldığınız sebze ve meyveleri yıkayıp buzdolabına yerleştirmenizde fayda var. Meyve ve sebze dışında aldığınız ambalajlı ürünleri de ılık suyla yıkayıp buzdolabına koyabilirsiniz.

Kesme tahtasında yıkanmamış besinleri kesmemek ve tahtayı haftada birkaç kez sıcak suyla yıkamak, mikropları yok etmek için size yardımcı olacaktır. Kullandığınız mutfak bezlerini de haftada iki ya da üç kez değiştirmeniz gerekiyor. Bulaşık süngerlerinde bulunan zararlı bakterilerden kurtulmak için hafif nemli olan bulaşık süngerini bir dakikayı aşmayacak şekilde mikrodalga fırına koyup bakterilerden arındırabilirsiniz.

Banyonuz da Mikroplara Açık

bm

Tahmin ettiğiniz gibi banyolar da evdeki mikroplar için çok masum alanlar değil. Banyoda da hiç tahmin etmediğiniz yerlerde mikroplar yaşıyor olabilir. Banyo havlusu, duşakabin, musluklar ve diş fırçaları, banyodaki zararlı bakterilerin yaşadıkları yerlerden. Banyoda kullandığınız havluyu haftada iki kere değiştirmek, muslukları ve duşakabini de haftada bir mikrop kırıcı deterjanla temizlemek, mikropları banyonuzdan kovmak için en etkili çözümlerden. Diş fırçanızı ise en fazla dört ayda bir değiştirmeniz gerekiyor.

Evde Sıklıkla Dokunduğunuz Yerler Mikroplar İçin Mesken

es

Işığı açtığınız anahtarlar, beyaz eşyaların kolları ve ev aletlerinizin üzerinde bulunan düğmeler de zararlı bakterilerin yaşadığı yerler arasında yer alıyor. Bu noktalardaki mikroplardan kurtulmak için yapmanız gereken şey ise mikrofiber bez ile bu alanları haftada bir silmeniz. Aynı bezi kullanmak yerine kullandığınız bezi belirli aralıklarla değiştirmeniz gerektiğini belirtmekte de yarar var.

Bilgi Formu

İster satış ofislerimizde yüz yüze, ister dijital satış ofisimizde online olarak projelerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurup bize dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.