Kurban Bayramı Sofralarında Et Tüketirken Nelere Dikkat Edilmeli?

2018-08-20

Kurban Bayramı Sofralarında Et Tüketirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Etlerin pişirilmesi ve saklanması her zaman önemli bir konu olsa da Kurban Bayramı’nda ve sonrasında bu konu daha mühim bir hâle geliyor. Peki; doğru bir şekilde tüketebilmek için kurban etini tüketirken nelere dikkat etmeli, kurban eti nasıl pişirilmeli ve eti saklamak için nasıl bir yöntemden yardım almalı?

Eti Dinlendirmeye Özen Gösterin
Kurban kesildiği gün dağıtılan etlerin bir kısmı genellikle aynı gün pişiriliyor ve sofralardaki yerini alıyor. Oysa bu sağlığınız için oldukça yanlış bir uygulama. Kurban kesildikten sonra etin sertleşmesi sebebiyle belirli bir süre beklemek gerekiyor. Bu sayede et yumuşar ve hem pişirmesi hem de hazmı kolay hâle geliyor. Eğer kurban etini dinlendirmeden tüketirseniz etin geç pişmesine şahit olabilir ya da mide sorunları yaşayabilirsiniz. “Et kesildikten sonra ne kadar dinlendirilmeli?” sorusunun cevabı ise 24 saattir.

Aşırıya Kaçmadığınıza Emin Olun
Kurban eti, kahvaltı dâhil neredeyse her öğünde tercih edilebiliyor ama mide, kalp ve damar ya da bağırsak sorunu yaşamamak için eti özellikle sabahları tüketmemek gerekiyor. Buna artı olarak, gece geç saatlerde tüketilen etin hazmı da çok kolay olmuyor. Bu nedenle kurban eti tüketmek için en ideal öğünün öğle yemeği olduğunu söyleyebiliriz.

Kurban etini hangi öğünlerde tükettiğiniz kadar, hangi pişirme yöntemi sonrasında tükettiğiniz de önem taşıyor. Çünkü yanlış pişirme teknikleri etin içerisindeki besin değerlerinin yok olmasına neden olabiliyor. Peki, kurban eti tüketimi nasıl olmalı? Besin değerini korumak için ise eti fırında pişirebilir, haşlama ya da ızgara yapabilirsiniz.

Kurban Eti Nasıl Saklanır?
Kurban etini saklarken dikkat edilmesi gereken hususları es geçmemek sağlığınız açısından oldukça büyük önem taşıyor. Kurban kesildikten sonra hemen küçük parçalara ayırmamak, büyük parçalara bölüp ve serin bir yerde (soğutucularda) etin yumuşamasını beklemek en doğrusu. Fakat Kurban Bayramı yaz dönemine denk geldiği için böyle bir imkân bulunamıyor. Bu durumda da kurban kesildikten hemen sonra etleri koyduğunuz naylon poşetleri saklama aşamasına geçmeden çıkarmalı ve etleri buzdolabının soğutucu bölümünde bekleterek dinlendirmelisiniz.

Etleri dinlendirdikten sonra porsiyonlar şeklinde buzdolabı poşetlerine ayırmalı ve bu şekilde saklamalısınız. Donmuş etin buzları çözündükten sonra yeniden dondurmak zehirlenmenize neden olabilir, bu nedenle her poşette yiyebileceğiniz miktarda etin olması önemlidir. Dilerseniz bir kısım eti, kıyma yaptırıp bu şekilde de saklayabilirsiniz. Kırmızı eti, -18°C’de yaklaşık 8 ay boyunca saklayabilirsiniz.

Bilgi Formu

İster satış ofislerimizde yüz yüze, ister dijital satış ofisimizde online olarak projelerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurup bize dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.