2020-03-30

Temizliğe Önem Vermek Şart. Kış Hastalıklarından Korunmak İçin Nasıl Temizlik Yapılmalı?

Hepimizin bildiği gibi yaz aylarına göre kışın evde daha çok vakit geçirilir. Soğuk havalarda pencereler sık sık açılmadığı için de evin havası pek değişmez. Bu nedenle her ne kadar yıl boyu evinizi temiz tutsanız da kış temizliğine daha çok özen göstermenizde fayda vardır. Önce evde kış temizliğinin püf noktaları, sonra da günlük ev temizliğinde unutulan yerler hakkında bilgi edinerek kışı sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz.

İşte, evde kış temizliğinin püf noktaları:

  • Her temizliğin ardından kullandığınız temizlik bezlerini çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Bulaşık süngeri ve tuvalet fırçası gibi ev temizlik gereçlerini ise düzenli aralıklarla yenileyebilirsiniz.
  • İçine çektiği tozun dışarı çıkmaması için hepa filtreli elektrik süpürgesi kullanabilirsiniz.
  • Üzerinde toz ve kir biriktiren kalın dokulu halılar yerine ince pamuklu kilimler serebilirsiniz.
  • Su tesisatını ve küvet giderini düzenli olarak kontrol ederek küf oluşumunu engelleyebilirsiniz.
  • Alerjiye sebep olan akar oluşumunu önlemek için evinizin nem oranının %40’ın üzerine çıkmamasına özen gösterebilir ve gün içerisinde odalarınızı sık sık havalandırabilirsiniz.
  • Temizlik yaptığınız bölgelerde deterjan kalıntısı olmasını önlemek için sirke, karbonat ve limon gibi doğal leke çıkarıcıları kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Mobilyaların Üstününün Temizliği

Ev temizliğinde gözden kaçan noktaların başında dolap ve mobilyaların üstü gelir. Mutfak, yatak odası ya da salondaki mobilyaların üstü toz toplar. Uzun süre temizlenmediği zaman da soluduğumuz hava ile o bölgelerde biriken mikropları vücudumuza alırız.

Yüksek olduğu için ulaşamadığınız mobilyaların üzerine merdiven yardımı ile kağıt serebilirsiniz. Bu sayede temizlik yaparken bu kağıtları değiştirmeniz yeterli olur. Üzerine ulaşılan salon mobilyası ve buzdolabı gibi yerleri ise haftada bir nemli bir toz bezi ile temizleyebilirsiniz.

Yatak Temizliği

 

Nevresim takımlarını haftada bir değiştirip yıkamak yeterli gibi görünse de ayda bir de daha detaylı bir temizlik yapmak gerekir: Yatak temizliği. Yatak üzerindeki tüm örtüleri kaldırdıktan sonra vakumlu bir süpürge ile yatağı temizleyebilirsiniz.

Yatağınızın üzerinde koku kalmaması için de yatağa karbonat serpip yarım saat beklettikten sonra elektrik süpürgesi ile çekebilirsiniz. Böylece yatağınızın üzerinde toz, kir ve koku barınmaz. Siz de alerji olmadan rahat bir uyku uyuyabilirsiniz.

Ayakkabılık Temizliği

Sadece ev içinde oluşan kirlere değil, ayakkabılarınızla dışarıdan getirdiklerinize de dikkat etmelisiniz. Ayakkabınızı çıkardığınız yere bir kilim ya da paspas serebilir ve düzenli olarak bu kilim ya da paspası silkeleyebilirsiniz. Ayakkabılığın içini ise sirke ve karbonat karışımı ile temizleyebilirsiniz. Böylece dışarıdaki kirler evinizin içine giremez.

Buzdolabı İçi Temizliği

 

Sağlık ve temizlik ilişkisinin en önemli parçalarından birisi de buzdolabı temizliğidir. Buzdolabının içine market raflarından ya da pazar tezgahından alınan yiyecekler konulur. Yıkanmamış meyve ve sebzeler ya da konserve kutuları gibi malzemeler de zamanla buzdolabının içinin kirlenmesine sebep olur. Bu sebeple buzdolabı raflarını temizlemek için belli aralıklarla karbonatlı su kullanmakta fayda vardır.

Prizler ve Kapı Kollarının Temizliği

Evde en çok dokunulan yerlerin başında prizler ve kapı kolları gelir. Elimize geçen bakteri ve mikrop gibi patojenler ise sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Sirkeli su ile nemlendirdiğiniz bir bezle kapı kollarını ve prizleri silmeniz sağlığınız açısından önemlidir.

Bilgi Formu

İster satış ofislerimizde yüz yüze, ister dijital satış ofisimizde online olarak projelerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurup bize dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.